Start halve marathon IJsselsteijnloop

IJsselsteijnloop succes voor halve marathongroep A.A.A.

Met maar liefst 18 leden vertrok een flinke delegatie van A.A.A. Atletiekvereniging Alblasserdam op zaterdag 4 juni richting IJsselstein om de halve marathon van IJsselstein te lopen. Dit was het einddoel na de trainingen van de afgelopen 4 maanden met de nieuwe HM-groep.

Samen sporten, een goede voorbereiding

Die trainingen verliepen overigens bijzonder goed in een prettige en enthousiaste sfeer! De conditie nam zienderogen toe om half mei voor de eerste keer de 18 km. aan te tikken. Door de weeks werd er op snelheid getraind om de baan, zaterdag volgde dan standaard de langere duurloop. Zo werkten we langzaam toe naar het moment van de wedstrijd, voor de eerste keer van je leven een halve marathon lopen in wedstrijdverband! Helaas moest één van de nieuwe leden afhaken vanwege een blessure maar zij zal later alsnog de halve marathon gaan lopen als het blessureleed voorbij is.

Een succesvolle wedstrijd

Huldiging IJsselsteijnloop 2022

Al met al 5 nieuwe leden dus die de uitdaging op 4 juni aangingen. Daarnaast nog een hele grote groep van de bestaande hardloopgroepen die meeging, deels om de nieuwe groep te hazen en deels om zelf weer eens een mooie tijd neer te zetten. Iets later dan gepland klonk om 10:35 uur het startschot.

De weersomstandigheden waren prima, niet al te warm en maar weinig wind. En dat zorgde voor hele mooie tijden! Zo waren er 2 van de nieuwe groep die rond de 1:45 uur aftikten, de rest zat iets over de 2 uur. Tijden om trots op te zijn, maar vooral het uitlopen was al een prestatie op zich.

Het was duidelijk te zien dat ze genoten hadden; dat smaakt duidelijk naar meer! Op 14 juni vond de traditionele huldiging plaatst waarbij weer heel veel nieuwe plannen werden besproken. Zo kijken we terug op een mooie wedstrijd waarbij ook nog eens één van de overige A.A.A.-ers de beker voor de eerste prijs in ontvangst mocht nemen.

Dank aan de trainers en de organisatie van de IJsselsteinloop!