Wegatletiek

Wegatletiek is de meest beoefende discipline bij atletiekvereniging AAA. Lopers trainen deels op de baan (oefeningen en intervaltraining) en deels op de weg.
Op maandagavond traint een grote groep op de weg, verschillende afstanden en verschillende snelheden. Iedere groep wordt begeleid door een trainer of een ervaren loper. Iedereen die pakweg 5 kilometer kan lopen kan met deze groepen meedoen.

Op woensdagavond wordt op de baan getraind. Dit is een intensieve training waarbij vooral op snelheid wordt getraind via een pittige interval. Eens per kwartaal wordt een Coopertest gehouden, zodat iedereen zijn vorderingen kan bijhouden.

De woensdagavond is ook uitermate geschikt voor beginnende lopers. Nieuwe lopers zonder ervaring worden de eerste avonden opgevangen door een speciale trainer en wegwijs gemaakt in de loopsport – techniek, houding en loopstijl, blessure preventie. Tegelijkertijd wordt een verantwoord schema gevolgd. Al na een paar weken kunnen beginnende lopers met de groep meedoen, na een week of zes kunnen ze voorzichtig mee de weg op.

Als het weer het maar een beetje toelaat trainen we in het Alblasserbos, in ieder geval op zaterdagmorgen. De zachte ondergrond van de paden in het bos voorkomt blessures, en de paden zijn niet helemaal vlak zodat ze een goede training geven voor de enkels. In de herfst en de winter, na veel regen of sneeuw, zijn de paden minder goed begaanbaar en trainen we op de weg.