Sportief wandelen

Sportief Wandelen is voor iedereen die aan fitheid wil werken. Door begeleiding en een verantwoorde trainingsopbouw biedt Sportief Wandelen meer dan het gewone wandelen. Sportief Wandelen is geschikt voor jong en oud, voor personen die inactief zijn, maar ook voor fitte personen en voor mensen die herstellend zijn van een operatie of een lichte lichamelijke beperking hebben b.v. hartpatiënten etc. 

NB. Sportief Wandelen is een andere trainingsvorm dan het Nordic Walking en moet hier dan ook niet mee verward worden. 

Keer mee doen? Neem gerust contact op.  

Sportief Wandelen bij A.A.A. 

Is Sportief Wandelen iets voor u, uw partner, familie, buur of andere bekende? De enige benodigdheden zijn gemakkelijke kleding en wandel- of sportschoenen. 

De trainingstijden 

 • Dinsdagavond van 19:30 tot 20:30 uur
 • Zaterdagochtend om 10.00 tot 11.00 uur 

De trainingen zijn op Sportpark Souburgh en vaak wordt een mooie wandeling in de prachtige omgeving van onze atletiek accommodatie gemaakt. 

De trainingen voor Sportief Wandelen duren ongeveer een uur en bestaan uit een warming-up om de spieren los te maken, een stevig stuk wandelen, loopscholingen, tempo wisselingen en oefeningen en een cooling-down met uitlopen. Al deze trainingsonderdelen gebeuren onder begeleiding van een opgeleide begeleider. Die dan ook garant staat voor een gevarieerde en verantwoorde opbouw van het uithoudingsvermogen en techniek. De kans op blessures is hierdoor gering. Na een periode van Sportief Wandelen neemt niet alleen het uithoudingsvermogen, maar ook de lenigheid toe.

Op een rijtje de 10 redenen om te beginnen aan Sportief Wandelen. 

 1. Het verbetert de fitheid
 2. Het kan overal gedaan worden
 3. Je hebt alleen goede wandelschoenen nodig
 4. Wandelen in een groep is gezellig
 5. Je kunt het ook alleen doen
 6. Je wandelt op eigen niveau
 7. Kans op blessures is minimaal
 8. Je krijgt goede begeleiding
 9. Bij gezondheidsklachten is sportief wandelen heel goed
 10. Je bent buiten in de natuur