You never walk alone – Nieuws van de hardloopgroep

De hardlopers van de hardloopgroepen hebben een actieve zomer en najaar achter de rug. Hier wat nieuwsfeitjes van onze hardlopers.


Deelname aan verschillende hardloopevents

De laatste gezamenlijke wedstrijd was in IJselstein (Halve Marathon) maar tot de vakantie waren er nog heel wat individuele wedstrijden en prestatieloopjes waar heel wat leden aan hebben meegedaan. We noemen de Verkerkloop, de Lenteloop en de Inner Circle Run. Daar werden weer hele mooie tijden gelopen en diverse prijzen in de wacht gesleept! Daarnaast waren er ook al weer wat wedstrijden in de wijde regio waaraan meerdere leden hebben meegedaan. O.a. waren dit de Fidus Hoeksche Waard Loop, de Loop naar de Pomp in Noordeloos, de Dam tot Damloop, de Kitz Alps Trail, de Oostende night run, de CPC-loop in Den Haag, de Typhoonloop , de Drechtstadloop, de Zevenheuvelenloop en natuurlijk onze eigen Molenloop.

Sneuvelende clubrecords en internationale ambities

Eigen foto

Naast PR’s sneuvelden er ook diverse clubrecords; conclusie is dus dat er nog heel veel potentie in de groep aanwezig is wat vaak ook voor anderen weer een stimulans is om daarin mee te gaan en persoonlijke ambities waar te maken!! Want dan hebben we het nog niet eens over de verschillende marathons gehad die dit jaar zijn gelopen! Dat zijn niet alleen nationale zoals Rotterdam, Enschede, Sneek, Eindhoven en de kustmarathon, maar ook internationale zoals in Parijs, de Vogezen en de Jungfrau marathon in Zwitserland! Fantastische uitdagingen die in de groep dan ook standaard voor heel veel mooie verhalen en foto’s zorgden. Maar naast deze snelle wedstrijden was er ook voldoende tijd en gelegenheid om rustige trainingen af te werken.

Eigen Foto

Vakantie zomer foto challenge

Tijdens de vakantie ging het hardlopen en trainen gewoon door. Een schudden we even met elkaar een vakantie zomer foto challenge uit de mouw. Dat leverde een hoop leuke foto’s op van leden in de clubkleding van A.A.A. Atletiekvereniging ALblasserdam in het buitenland. Volgend jaar komt deze actie zeker terug.

20 nieuwe leden!

Intussen waren er dit jaar alweer 20 nieuwe hardloopleden bijgekomen, dus dat bezorgde de trainers af en toe wat hoofdbrekens om het allemaal (letterlijk en figuurlijk) in de juiste banen te leiden. Gelukkig hebben we een bijzonder flexibele groep dus die uitdagingen konden gelukkig allemaal worden opgelost. Inmiddels waren er alweer heel wat trainingen gedaan en aangezien het steeds vroeger donker werd was het voor de meesten ook voor de maandag een bewuste keuze om op de verlichte baan te blijven.

Samen trainen – leuker, effectiever, makkelijker.

Trainen doe je samen en de reden dat we trainen is daarbij voor iedereen anders. Zo zijn er hardlopers die hun conditie op peil willen houden, maar anderen trainen voor een snelle halve of hele marathon. De een wil een gezellige en sportieve avond, en de ander vindt een clubrecord op zijn naam zetten leuk. Verschillende uitersten dus die laten zien hoe divers de reden van “bewegen” is. En dat maakt het samen trainen juist zo leuk, omdat je altijd wel iemand kunt vinden die gelijk gestemd is qua trainingsniveau, ambities en het gezellig samen trainen. Want los van alles is het sociale aspect toch wel het belangrijkste waarin onze club zo groot is geworden!

We zien weer uit naar een nieuwe periode in een nieuw jaar! Misschien met nieuwe uitdagingen en kansen, maar wellicht ook het weer langzaam opkrabbelen en terugkomen op je oude niveau. Want naast de ambities zien we ook zeker uit naar de leden die korte of langere periode last hebben van blessureleed of andere problemen die ervoor zorgen dat het “even” niet lukt. We hopen op een spoedig herstel, zodat we het nieuwe jaar weer met een complete groep op de baan of daarbuiten gezamenlijk kunnen optrekken!

You never walk alone!!